Headlines News :
Home » » Allah İsmi Vefki

Allah İsmi Vefki

Written By Bilal Hoca on 18 Ağustos 2014 Pazartesi | 15:41

Allah, Hakkın ism-i azamıdır. Bütün esmayı kendinde toplayan bir isimdir. Yegane zat için bütün cemali ve celali sıfatlara sahiptir.

Ayniyet cihetinden hem ahadiyet-i vücudun zatı hem de vücud-ı mahzdır. Sayısal çokluk tasavvuru onda imkansızdır. Bundan dolayı bu ismi zikreden zikretmiş olur. Hakkın tevhidine şehadette bu isimden başkası kafi değildir. Hakkın isimlerinden hiç biri bu isim gibi mevsuf ve mukaddem olamaz. Kuranda bu ismin zikri diğerlerinden daha fazladır, iki bin sekiz yüz yedi yerde zikredilmiştir.
Bazı muteber rivayetlerde nakl olunmuştur ki; her kim ihlas ile on kere ya Allah derse isteği geri çevrilmez, kabul olunur.
Allah lafzının ebced-i kebirle adedi 66’dır. Her kim bu adedce sabah, öğle, ikindi ve yatsı namazından sonra ya Allah şeklinde hulus-ı kalb ve ihlasla bu ismin zikrine devam ederse dünyevi ve uhrevi işleri hallolur.

Bu ismin zikrine halvette devam etmek, gaybi olayların ve şaşırtıcı doğa üstü işlerin müşahadesine sebeb olur.
Bu ismin melekut alemindeki melek müvekkekeli İsrafil, mülk aleminde yani dünyadaki müvekkeli Kaydeyuşin adlı müvekkeldir.
Bir kimse bu ismi aşağıda görüldüğü gibi ebcedle hesaplar ve dörtlü vefke tanzim eder ve taşırsa, Hakk tealanın rıza ve ikramına, halkın hoşnutluğuna ve itibarına sahip olur. Tahsilde ilerleme uygulamayla bit-tecrübe hasıl olmuştur.
Vefk:


 Bu ismin teksir edilmiş vefki sıtmaya ve balgama karşı çok tesirlidir. Teksir edilmiş şekli aşağıdaki gibidir.
Vefk:





 Her kim aşağıdaki şekle bakmaya devam ederse, bu onun yetmiş yıllık günahlarına kefaret olur.
Vefk:




 Aşağıdaki vefk pirinçten yapılmış bir levha üzerine nakşedilip üstte taşınırsa, uğur ve berekete vesile olur. Taşıyan bütün bela, kaza ve afetlerden korunmuş ve selamette olur. Kargaşa ve ıztırabdan halas olur.
Vefk:




 Geçim darlığında ve borç girdabında olup da bundan dolayı perişan ve sıkıntıda olan bir kimse, aşağıdaki vefki yazar, balmumunun arasına koyduktan sonra başında şapkasının altında yada başını örttüğü şeyin içinde taşırsa, kendisine birçok açıklık ve kolaylıklar hasıl olur. Günden güne durumu düzelir, içinde bulunduğu halden kurtulur.
Vefk:



 Her kim günde yüz defa la ilahe illa hu zikrine devam ederse, Subhane Rabbi’l-alemin o kimseyi ehl-i yakinden kılar ve alem-i hakikate ulaştırır.
Bir kimse bir oturuşta on iki bin defa ya Allahu ya Hu lafzını zikrederse, Hakk teala cin, ins, kuşlar ve vahşi hayvanları ona itaat edecek şekilde onun emrine musahhar kılar. Gizli esrar ve havassı, rumuzları o kimseye aşikar eder.



Share this article :
 
Support : Creating Website | Blogger Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Medyum Denizli Bilal Hoca Efendi - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Blogger Template