Headlines News :
Home » , » Dünya Medyumları Ingo Swann

Dünya Medyumları Ingo Swann

Written By Bilal Hoca on 17 Eylül 2014 Çarşamba | 11:59



Ingo Swann
14 Eylül 1933, Telluride, Colorado’da dogdu.isveç asilli ABD’li ressam, “cografi durugörü” medyumu, yazar ve parapsikoloji arastirmacisi.ABD’de ki psisik arastirmalara yeni bir boyut kazandirdigi kabul edilir.

Salt Lake City, Westminister College’da sanat ve biyoloji ögrenimi gördü. Askerligini Uzak Dogu’da yapti. Askerligi sirasinda Uzak Dogu (Japon, Tayvan ve Kore) sanatiyla ilgilendi, 1958’den itibaren profesyonel ressamlik yapmaya basladi.

Çocuklugundan beri psisik deneyimler geçirmis oldugundan, 1960’larin, sonlarinda Amerikan Psisik Arastirma Dernegi’nin (ASPR) ‘durugörü’ ‘telepati’ ve ‘ölüm-ötesi deneyimi’ arastirma programlarina süje olarak katildi. ASPR’de ve daha sonra Stanford Arastirma Enstitüsü’nde (SRI) yapilan deneylerde, ‘cografi durugörü’ yetenegiyle deneyin yapildigi yere çesitli uzakliklarda bulunan bölgelerin durum ve kosullari hakkinda bilgi vermekle kalmadi, Jüpiter ve Satürn gibi gezegenlerin cografi özellikleri hakkinda da bilgi vermeyi basardi. (Swann’in gezegenler hakkinda verdigi bilgiler, sonradan, astronomik dogrulanmistir.)

Kimilerine göre Swann’in en ilginç paranormal yetenegi, kendisine cografi enlem ve boylam verilen noktada ne oldugunu görebilmesiydi. (Swann bu yetenegiyle, soguk savas döneminde, Antarktika’da buzlar altinda bir Rus denizaltisinin gizli oldugunu bilebilmis ve Ruslar, Amerikalilar’in bunu nasil kesfedebildikleri konusunda saskinliklarini gizleyememislerdir.)

Ressamlik yetenegi de oldugundan Swann, zaman zaman, cografi durugörü yoluyla edindigi izlenimleri resim halinde de ifade etmektedir. ABD’nin birçok kentinde sergiledigi eserlerinden bazilari bu tür “paranormal eser”lerdir.
Share this article :
 
Support : Creating Website | Blogger Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Medyum Denizli Bilal Hoca Efendi - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Blogger Template